Tulla Visual Art LAB

Tulla Visual Arts LAB
Praktikat e Artit Bashkëkohor

Datat e programit:
27 Maj 2021 – 03 Qershor 2021
Afati i aplikimit:
07 Maj 2021
Pjesëmarrja:
Pa pagesë – Përmes aplikacionit

Trajnim i ngjeshur
Praktikat e Artit Bashkëkohor

Tulla – Culture Center Tulla – për një periudhë dy javore do të shëndrohet një laborator dhe një atelie ku do të studiohen dhe hulumtohen praktikat e Artit Bashkëkohor.

Një kurs intensiv mbi video artin, instalacionin, artin urban publik dhe praktikat tjera të Artit Bashkëkohor.

Ky program është i formësuar për studentë, artistë dhe profesionistë të rinj që veprojnë në fushat e Artit Vizual Bashkëkohor.

Pjesëmarrësit do të kenë një mundësi për të eksploruar një qasje të mendimit kritik në krijimin dhe perceptimin e artit ku teoria dhe praktika bashkohen për të krijuar mënyra të reja për t’iu përgjigjur bashkëkohores.

Ky projekt ndërdisiplinor është pjesa e dytë e Programit Edukativ jo-formal i Tulla – Culture Center, i përqendruar në Artin Bashkëkohor.

Programi

Programi është i formësuar në një seri ligjëratash, prezantimesh, workshopesh dhe punës praktike.

Ligjëratat do të mbahen në hapësirat e Tulla – Culture Center, ku pjesëmarrësit do të kenë mundësinë të punojnë duke përdorur mediume të ndryshme si: fotografia, video arti, audio, performanca, piktura dhe instalacioni.

Pjesëmarrësit në përfundim të projektit do të realizojnë një ekspozitë grupore në Galerinë e Tulla – Culture Center.

Instruktorët

Ledia Kostandini – punon dhe vepron në Tiranë. Praktika e saj përfshin media të ndryshme, duke përfshirë fotografinë, pikturën, instalimin, ndërhyrjet publike dhe ilustrimin. Puna e saj është ekspozuar ndërkombëtarisht dhe lokalisht. Shfaqjet e saj solo përfshijnë Çentro Estetike, Miza Galeri, Tiranë, 2014, Blockwork, Tulla Culture Center, Tiranë, 2016 dhe Let Us Meet in Between Bazament Art Space, Tiranë, 2018. Ajo ka marrë pjesë në ekspozita të shumta në grup. U vlerësua me çmimin e parë në konkursin e fotografisë See Vision si dhe me Çmimin Ardhje. Në vitin 2012, ajo mori pjesë në Programin Ndërkombëtar të Studiove dhe Kuratorëve (ISCP) në New York. Në vitin 2017, ajo botoi Zing City si pjesë e hapësirës interaktive të ekspozitës Le Corbusier et Léger. Vizionet polikroma, Center Pompidou, Metz.

Driant Zeneli – krijon midis Milanos dhe Tiranës. Në 2019 dhe 2011 ai përfaqësoi Pavijonin Shqiptar në Ekspozitën e 58-të dhe 54-të Ndërkombëtare të Artit – Bienalen e Venecias. Në vitin 2017 ai fitoi Çmimin MOROSO dhe në 2009 Çmimin e Artistit të Ri Evropian Trieste Contemporanea. Në vitin 2008 ai fitoi Çmimin Ndërkombëtar të Artit Bashkëkohor Onufri, Tiranë. Ai ishte drejtori artistik i Mediterranea 18, Bienales së Artistëve të Rinj nga Evropa dhe Mesdheu, duke u zhvilluar për herë të parë në 2017 midis Tiranës dhe Durrësit në 2017. Ai është bashkëthemelues i Platformës së Artit Bashkëkohor Harabel, Tiranë.

Ai ka ekspozuar në: Bienalen e 39-të Ndërkombëtare EVA, Limerick (2020); Qendra Izraelite për Artin Dixhital, Holon (2020); Galeria Kombëtare e Republikës së Kosovës, Prishtinë (2019); Fondacioni i Artit Sharjah, Platforma e Filmit, (2019); Qendra Letoneze për Art Bashkëkohor, Riga (2019); Bienaleja Autostrada, Prizren, Kosovë (2019); GAMEC, Muzeu i Artit Modern dhe Bashkëkohor, Bergamo, (2019); Passerelle, Center d’Art Contemporain, Brest, (2018); Galeria Mostyn, Uells, MB (2017); MuCEM, Marsejë, (2016); Academie de France à Roma, (2016); Center Pompidou, Paris (2016); IV Bienal del Fin del Mundo, Kili (2015); GAM, Muzeu i Artit Modern dhe Bashkëkohor Torino (2013); Bienale e Shtëpisë së Bardhë, Athinë (2013); KKKK, Klaipeda, Lituani (2013); ZKM, Karlsruhe (2012); MUSAC, Castilla León. Spanjë, (2012); Bienales së Pragës 5, Pragë (2011); Galeria Prometeo, Milano (2010, 2015, 2018); Museo d’Arte Contemporanea Villa Croce, Genova (2009); Galeria Kombëtare e Tiranës, (2008).

Edison Çeraj – lindi në Shkodër më 28 gusht të vitit 1982. Ka mbaruar Akademinë e Arteve (sot Universiteti i Arteve) dhe më pas edhe një master në filozofi në Universitetin e Tiranës, Fakulteti i Shkencave Sociale.
Është autor i katër ekspozitave vetjake: “Në kërkim të ngjyrave të humbura” (2008), “Lëndë me zgjedhje” (2014), “No-thing” (2016) dhe “Ngjyrsoje” (2020), si dhe pjesëmarrës në disa të tjera kolektive. Gjithashtu, ai ka kuruar mbi dymbëdhjetë ekspozita, personale dhe
në grup.
Ai është autor i tre librave: “Arti si mundësi” (Izabel, 2008), “Kërkime në metafizikën e artit” (Logos-A, 2012) dhe “Nyja e harresës” (Logos-A, 2017).
Aktualisht është pedagog në Universitetin e Arteve, në Fakultetin e Arteve të Bukura.

Kualifikimi

Gjatë procesit të përzgjedhjes do të konsiderohet kreativiteti, imagjinata dhe inovacioni i demonstruar në portofolin tuaj, si dhe potenciali juaj për të përfituar nga programi dhe për të arritur standarde të larta në përgjithësi.

Kandidatët duhet të jenë në gjendje të demonstrojnë një qasje origjinale dhe kritike ndaj artit figurativ, si dhe një aftësi për t’u marrë me teoritë aktuale të artit dhe kulturës që ndikojnë në punën e tyre.

Janë të mirëseardhur studentë të artit pamor, artistë dhe profesionistë të Artit Bashkëkohor.

Të kandidatët e suksesshëm do të ftohen për të marrë pjesë nē programin Tulla Visual Art LAB i cili do të realizohet në hapësirat e Tulla – Culture Center, në Tiranë.

Kërkesat

  • Laptop personal: Sistemi operativ Mac ose Windows.
  • Aplikacionet: Për editimin e videove dhe imazheve.

Kontakti

Afati i fundit i aplikimit:
07 Maj 2021
Shpallja e rezultateve:
09 Maj 2021
Për më shumë informacione ju lutem na kontaktoni në:
education@tulla.tv

Të gjitha aktivitet do të realizohen në përputhje me protokollet zyrtare të Covid19.

Mbështetur nga

See you soon!