Boarding Pass Plus

Boarding Pass Plus
Ana Lindore e Skenës

Rezidencë artistike:
24-29 Prill 2023

Pjesëmarrja:
E lirë përmes aplikimit


Mbi projektin

Qëllimi i përgjithshëm i projektit është përmirësimi i profilit profesional artistik të personave që punojnë në sektorin e arteve performuese përmes shkëmbimit dhe bashkëpunimit me dramaturgë ndërkombëtarë. Projekti ka si qëllim, ndërtimin e një rrjeti rezidencash dramaturgjike mes Italisë dhe vendeve ballkanike.

Fokusi tematik do të jetë ngrohja globale dhe ndryshimet klimatike dhe pjësmarrësit do të punojnë së bashku me dramaturgun Walter Prete në shkrimin e teksteve teatrale me temën në fjalë. Programi do të mbyllet me datën 29 prill, më lexime skenike të teksteve të krijuara gjatë rezidencës, përpara publikut.

Të interesuarit ftohen të regjistrohen për pjesëmarrje në rezidencën dramaturgjike përmes dërgimit të një letre motivuese të shkurtër dhe një CV-je, në e-mailin me adresë education@tulla.tv , brënda datës 10 prill 2023.

Këshillohet njohje bazike e gjuhës angleze dhe italiane

Pjesëmarrja në rezidencë është pa pagesë.

Nëse dëshironi informacione të mëtejshme, konsultoni faqen e internetit https://www.accademiaama.it/progetti/a-est-del-palcoscenico/


Mentor

Walter Prete është një dramaturg, aktor, regjisor teatri. Në vitin 2013 themeloi ALIBI – Artistë të lirë dhe të pavarur dhe mori një diplomë profesionale dhe specializimi për aktorë në Shkollën Talia të Artit Dramatik të Pulias. Në vitin 2015 themeloi ‘Essenza teatro’, një klub teatri dhe kulturor dhe në vitin 2020 u bë president i tij. Në vitin 2020 ka marrë diplomën e përfundimit të Seminarit Ndërkombëtar të Dramaturgjisë online me mësim nga Rafel Spregelburd. Në vitin 2022 ai mori pjesë në teatralin më të lartë ndërkombëtar de escritura (online) me regji të Alejandro Tantanian dhe u zgjodh gjithashtu, së bashku me tetë dramaturgë të tjerë italianë nën 40 vjeç, për të marrë pjesë në kolegjin e shkrimit të La Biennale Teatro di Venezia nën drejtimin e Maestro Davide Carnevali, nën drejtimin e Ricci/Forte.

Kush mund të aplikojë

Studentë të Universiteteve dhe Akademive, shkrimtarë, aktivistë mjedisorë dhe qytetarë, të interesuar në tema ekologjike, dramaturgë dhe skenaristë, artista dhe performes të gjitha moshave.

Contact

Afati për dorëzimin e aplikacioneve:
10 Prill 2023
Për më shumë detaje na shkruani në:
education@tulla.tv


Përkrahur nga:

Projekti THE EAST SIDE OF THE STAGE – ANA LINDORE E SKENËS financohet nga Ministria Italiane e Kulturës në kuadër të thirrjes ‘BOARDING PASS PLUS’ dhe promovohet nga Accademia Mediterranea dell’Attore  –  Akademia Mesdhetare e Aktorit të Lecces (Itali)


Partnerë

Tulla Culture Center – Tiranë (Shqipëri)
Akademia e Arteve – Tiranë (Shqipëri)
Instituti Italian i Kulturës – Tiranë (Shqipëri)
Qëndra Multimedia – Prishtinë (Kosovë)
Produkcija – ITI – Shkup (Maqedonia Veriore)
ATK – Elbasan (Shqipëri)
ATAK – Podgoricë (Mal i Zi)
UUU – Beograd (Serbi)
Malte – Ancona (Itali)
Mittelfest – Cividale del Friuli (Itali)
Shoqata ALIBI – Tricase (Itali)

See you soon!